Happy hosting

Happy in the cloud

Ik ben een blogger en een blogger wil schrijven. Niets anders dan dat, want daar ligt mijn passie. Waar ik ernstig door gefrustreerd raak, is techniek die mij in de steek laat. En ik schat zo in dat ik niet de enige ben.

Het laatste waar ik me dan ook mee bezig wil houden is hosting. Om te beginnen heb ik daar geen kaas van gegeten. En ten tweede is hosting voor mij zoiets als water uit de kraan: ik draai de kraan open en het water stroomt vanzelf en altijd; ik ga naar mijn WordPress blog en de schermen openen zich vanzelf en altijd.

Dat is happy hosting en ik prijs mij gelukkig, want ik maak het sinds januari dagelijks mee. Maar zo natuurlijk is het niet altijd geweest.

Er waren tijden dat de schrik mij ’s ochtends om het hart sloeg als ik mijn blog wilde openen. Verdwenen! Weg! Totaal onvindbaar! En dat de mail mijn postbak niet wist te vinden, want de mailserver lag er weer eens uit. Tijden van ergernis en onbereikbare hosting providers. Ik krijg er nog de rillingen van.

Maar sinds afgelopen januari is dus alles anders. Sindsdien ben ik klant bij Byte Internet. Zij verzorgen de volledige hosting van mijn websites en mail. En ze doen dat precies zoals ik het wens: probleemloos en vanzelfsprekend.

Ik maak niet snel reclame in de artikelen op mijn blog. Maar als een bedrijf zo van invloed is op mijn dagelijkse werkplezier, dan heb ik er geen moeite mee om die regel te laten varen. Byte Internet weet precies wat een hosting provider moet doen om haar klanten te behagen.

Mijn 4 B’s van happy hosting

Ik ben een leek en hanteer dus zo mijn eigen criteria voor een goede hosting provider. Ik noem ze de vier B’s van happy hosting. Met Byte heb ik een provider die exact voldoet aan mijn vier B’s:

 • Betrouwbaar
 • Bereikbaar
 • Behulpzaam
 • Benaderbaar

Betrouwbaar

Betrouwbaar gaat over safe, solide en technisch bij de tijd. Ik wil bescherming tegen virussen, malware, spam en wat dies meer zij. Ik wil geen down time, of in ieder geval uiterst beperkt. Ik wil een provider die technisch up to date is. Èn ik wil er blind op kunnen vertrouwen, want ik heb er zelf de ballen verstand van.

Betrouwbaarheid is de belangrijkste van mijn vier B’s. Het liefst zie ik een provider die 100 procent betrouwbaar is. Dat zou de andere B’s volledig overbodig maken. Maar helaas, dat blijft een utopie, hoewel Byte er aardig in de buurt komt. Mijn natte vinger in de lucht zegt me dat ze de 90 toch echt wel halen. Chapeau!

Bereikbaar

Als ik een vraag heb, dan wil ik die kunnen stellen. Bij Byte is dat eigenlijk nooit een probleem. Byte heeft een prima routine van mailafhandeling. Een eenvoudig contactformulier brengt ons snel tot elkaar. Voor de duurdere abonnementen is er de telefoon. Het is maar wat je ervoor over hebt.

Maar er is een klein geheim: je hebt ze zelden nodig, want hun online helpinfo is gewoon dik voor mekaar. Dat, en hun hoge betrouwbaarheid, maakt dat het volgens mij akelig stil moet zijn op de supportafdeling van Byte.

Behulpzaam

Nou, dit was een verrassing. Ze zijn ongekend snel en servicegericht. Byte weet dat er ongeduldige en onkundige klanten aan de andere kant zitten. Daar moeten de meeste hosting providers nog achter komen.

Bij Byte voel je je thuis en gewaardeerd. Ze helpen je à la minute. Bij Byte veschuilt niemand zich onder de helpdesk. Je voelt je geen roepende in de woestijn. Er staan geen muren om het fort. Nee ècht, er zitten daar mensen achter die site!

Benaderbaar

Ik ben nu eenmaal geen technische nerd, maar ik heb wel mijn eigenwaarde. Bij Byte voel ik me nooit behandeld als een dummy. Ik ben een klant en zij vinden mij waardevol. En dat voelt zo ontzettend goed.

Bij Byte hoef ik mij niet onkundig te voelen. Ik krijg dingen keurig uitgelegd. Zij spreken gewone mensentaal, dus we kunnen elkaar altijd prima verstaan. Geen last van crommunicatie hier en dat werkt wel zo soepel.

En wat de centen betreft

Ik vind Byte Internet heel betaalbaar. Ze zijn geen prijsvechter, godzijdank!, maar hun tarieven zijn wel concurrerend. En zelfs laag voor hun prima kwaliteit.

Hosting bepaalt maar een klein deel van de kosten van mijn weblogs. Het is wel van grote invloed op de werking ervan. Gaat er iets fout bij de provider, dan merken mijn lezers en ikzelf dat meteen. Goede hosting is dus cruciaal. Byte zorgt daarvoor. Totaal. Als het water uit de kraan.

Print Friendly

Deze pagina delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Delen op LinkedIn
 • Delen op Google+

3 reacties… add one

 • Casper 15 jul 2009

  Wat een geweldig leuk stukje heb je geschreven! Echt fantastisch dat je zomaar spontaan besloten hebt om ons in het zonnetje te zetten. We zijn ook uiterst tevreden met klanten zoals jij! :)

  We verheugen ons op nog vele jaren intensieve samenwerking. We hopen nog lang naar volle tevredenheid jouw Hoster te blijven!

  Met vriendelijke groet,

  Casper Hesseling
  Teamleider Support @ Byte

  • Stan Lenssen 15 jul 2009

   Hallo Casper,
   Enthousiaste reactie. Dank daarvoor. En natuurlijk: de prettige samenwerking gaat voort. Ik voel me thuis bij Byte.

 • Mark 3 nov 2009

  Je stuk tekst bied goede kwaliteit. Goed stuk, ga zo door!

Reageer